Duyucular, Eyleyiciler ve Akıllı Mekatronik Sistemler Laboratuvarı

Amacı: Eğitim (Lisans, Yüksek Lisans, doktora), Araştırma

Kuruluş Tarihi: 2007

Laboratuvar Sponsoru: Atılım Üniversitesi

Laboratuvar algılayıcılar ve eyleyiciler üzerine temelleri geliştirirken, artan işbirliği içindeki mobil sürü robot sistemleri üzerine algoritmalar sağlamaktadır. Mekatronikde ki fuzzy sistemler, neural ağlar ve neuro-fuzzy gibi akıllı çözümler,çeşitli sistemlere matematiksel modeller, simülasyonlar ve denetimciler oluşturularak geliştirilmiştir. Bu tip akıllı yaklaşımlar, mekatronik sistemlerin fonksiyonel ve kalite yetilerinin gelişmesine yardımcı olmaktadır.

LABORATUVARIN YETENEKLERİ

Laboratuvar ekipmanları, bir tane iki kanallı dijital osiloskop, bir multimetre, a sinyal jeneratörü ve iki bilgisayardır. Ulusal LabView yazılım aracı,program geliştirilmesinin sağlanması, kontrolü ve okunması için bulunmaktadır. Yanı sıra ekipmanlar içinde bir manuel güç kaynağı bulunmaktadır. Çok miktarda çeşitli sensörler ve geniş kapsamda uygulamalar kullanılmaktadır.

Elektronik Burun
Konuşma Taklidi
Sürü Robotlar
Akış Ölçümü