Yürüme Analizi ve Giyilebilir Robotlar Laboratuvarı

Amacı: Araştırma ve Hizmet

Kuruluş Tarihi: 2012

Laboratuvar Sponsoru: Atılım Üniversitesi

Laboratuvar dış iskelet robotlar, protez organlar (bacak, el, ayak vb. hareketli uzuvlar) ve ortez (hareketli sistemler) konularında tasarıma temel olacak bilgi ve deneyim birikimini sağlamak amacı ile kurulmuştur. Bu bilgi ve deneyimler, dış iskelet robotlar ve protez ve ortez tasarım ve üretiminde kullanılmaktadır.

LABORATUVARIN YETENEKLERİ

Yürüme analizi için yürüme bandı, yürüme ve organ hareketlerinin kayıtları için hızlı kamera sistemi, kayıt yapılan video görüntülerin analizi için yazılım paketi bulunmaktadır.

Adı İşlevi
Hızlı Kamera 10.000 fps’a kadar görüntü kayıt
TEMA Motion  Analiz Yazılım Paketi

Sağlıklı insan yürüme analizi